New York quilt

Titel: New York quilt

Ontwerp: eigen ontwerp

Einddatum: augustus 2013

Afmeting: 57×57 centimeter

New York quilt

Wij zijn een aantal keren in New York op vakantie geweest, een heerlijk stad vol leven, afwisseling, lekker eten en amusement.

Iedere keer als wij daar waren, gingen we altijd even neuzen bij de quiltwinkel The City Quilter (intussen bestaat de fysieke winkel helaas niet meer) Zij hadden een mooie collectie New York stoffen, en elke keer kocht ik een fat quarter als souvenir.

Deze fat quarters hebben een tijdje in mijn voorraad gelegen, wachtend op inspiratie. Op een gegeven moment bedacht ik deze layout, waarbij de stoffen goed tot hun recht komen.

Ik had 5 verschillende prints: een dag en nacht versie van het metrostelsel, de bekende gele taxi’s, een zwart/wit tekening van de stad en een print met oude ansichten van de stad.

De gedachte achter de quilt is als volgt: verspreid over de stad vind je allerlei bekende gebouwen (de oude ansichten) De metro rijdt dag en nacht door de hele stad, net als de gele taxi’s die je overal ziet rijden. Verder zie je, als je de plattegrond van de stad bekijkt, dat de streets en avenues allemaal redelijk recht lopen. Daarom heb ik de layout ook recht gemaakt, als zijnde de straten van de stad.

Ik vind het een erg leuk en fris geheel geworden, en het is voor mij dan ook zeker een mooie herinnering aan deze stad, een stad waar we ongetwijfeld nog wel eens weer naartoe zullen reizen.

%d bloggers liken dit: