Poes met luchtballon

Titel: Poes met luchtballon

Ontwerp: Reiko Kato (patroon uit het boek: “Petites Histoires de Chats/Little stories of cats”, gepubliceerd door Quiltmania)

Einddatum: 24 september 2014

Afmeting:19×15,5 centimeter

Poes met luchtballon

In het boek “Petites Histoires de Chats/Little stories of cats” van Reiko Kato staan allerlei leuke kleine patronen van katten. Als kattenliefhebber mag dit boek natuurlijk niet ontbreken in mijn boekencollectie en ik heb het dan ook gelijk aangeschaft toen deze verkrijgbaar was.

Er staan allerlei verschillende projecten in, ook veel kleine dingen, dus je hoeft niet altijd een grote quilt te maken om een leuk resultaat te krijgen.

Deze grappige poes die bungelt aan een ballon viel mij gelijk op, en dit werd dan ook het eerst project wat ik wilde maken.

Ik heb geprobeerd om de “Japanse uitstraling” zoveel mogelijk te benaderen door mijn stofkeuze, en ik vind dat dat goed geslaagd is. Vooral de stof voor de achterpootjes komt erg goed uit.

In oktober 2016 mocht dit kleine quiltje een aantal dagen hangen in de stand van Quiltmania tijdens de Open European Quilt Championships in het MECC in Maastricht. Altijd leuk als je werk hiervoor gevraagd wordt 🙂

%d bloggers liken dit: