Autumn naaldenrol

Startdatum: 6 oktober 2007

Einddatum: 11 oktober 2007

Ontwerper: eigen ontwerp / IHLE Design

Autumn_Naaldenrol

Via een van de vele borduurgroepen die ik volg op internet, werd ik geattendeerd op de site van “IHLE Design”. Hier staan allerhande leuke patronen op, welke gratis te downloaden zijn. Hier kwam ik een leuk patroon tegen voor een naaldenrol: iets wat ik ooit al eens heb willen maken. Ik had ooit al eens een site gevonden, waarop een duidelijke uitleg te vinden was over het in elkaar zetten van een naaldenrol, dus dat kwam nu meteen mooi van pas.

Autumn_Naaldenrol_lap

Bij het patroon stonden verder geen instructies voor wat betreft het garen, dus dit heb ik naar eigen inzicht uitgezocht. Ik heb gekozen voor Waterlilies nr. 010, Fiesta, vooral omdat ik het kleurverloop van dit garen erg mooi vind. Toen ik eenmaal aan het borduren was, kwam er ineens een herfst thema bij mij op: de kleuren van het garen lijken wel op de kleuren die de bladeren aan de bomen in de herfst hebben. Ik bedacht mij dat ik nog oranje kraaltjes in de vorm van een bloem had liggen, die qua kleur hier wel bij zouden passen. Toen ik deze erbij gepakt had, zag ik dat ze ook wel iets weg hebben van pompoenen: ook erg toepasselijk in de herfst. Ik heb er een aantal van op de naaldenrol aangebracht. Ik had nog niet bedacht wat ik in het kader wilde borduren.
In eerste instantie dacht ik aan het jaartal, maar toen ik het herfstthema eenmaal had, was “Autumn” gauw bedacht. Na het borduren kon ik de rol in elkaar gaan naaien: een secuur, maar leuk werk om te doen. Bij Passementerie Baas en van de Kerkhof in Utrecht heb ik oranje lint gekocht om de naaldenrol dicht te binden, waarna ik deze met kussenvulling op kon vullen tot de gewenste dikte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: