Berry Time

Startdatum: 15 januari 2007

Einddatum: 28 februari 2007

Ontwerper: Valerie Pfeiffer

Berry_Time

Berry time is een onderdeel van de serie Harmonies van Valerie Pfeiffer. Zij heeft meerdere series patronen gemaakt waarin vogels een hoofdrol spelen. Dit duo koolmeesjes met paarse bessen heb ik gemaakt voor mijn broer. Hij is een groot vogelliefhebber en als verrassing voor hem heb ik dit borduurwerk gemaakt.

Het borduurwerk is een volledig pakket, bestaande uit het patroon, borduurstof, een naald en 30 strengen afgemeten DMC garen. Het patroon is opgebouwd uit voornamelijk hele kruissteken, een enkele 3/4 kruissteek en stiksteken.
Hoewel er stof in het pakket zat, heb ik er voor gekozen om deze te vervangen door mijn eigen gekozen stof. Ik heb hiervoor een stuk witte aftelstof gekozen, welke ik zelf lichtblauw geverfd heb. Hiervoor heb ik de kleur Azuriet (heel donkerblauw) van Dreamline heel erg verdund en toen volgens de gebruiksaanwijzing verder bereid. De te verven stof heb ik nat gemaakt en tot een prop verfrommeld. Om te zorgen dat deze vorm behouden bleef, heb ik de prop met touw omwikkeld. Vervolgens heb ik de prop ongeveer een uur in het verfbad laten liggen en hierna heb ik de stof uitgespoeld. Het resultaat hiervan is, is dat de stof niet volledig geverfd wordt, maar er blijven delen onbehandeld. In dit geval lijkt het net op blauwe lucht met witte wolken: een achtergrond die ik erg geschikt vind voor deze afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: