Boxkleed voor Arwen

Titel: boxkleed voor Arwen

Ontwerp: eigen ontwerp

Einddatum: voorjaar 2011

Afmeting: boxmaat (exacte maat weet ik niet meer), machinaal gemaakt en gequilt

Boxkleed Arwen

Door een vriend werd ik benaderd met de vraag of ik als verrassing voor zijn vrouw een boxkleed wilde maken voor hun op komst zijnde eerste kindje. Hoewel ik zelden tot nooit in opdracht werk, vond ik dit te leuk om niet te doen. Via de mail heb ik hem een aantal suggesties gestuurd qua ontwerp en van stoffenseries waarvan ik dacht dat die misschien wel geschikt zouden zijn. Uiteindelijk kozen we voor de serie Max & Whiskers van Basic Grey/MODA, een vrolijke serie met o.a. honden en katten er op. Voor deze quilt bestelde ik hiervan een Layer Cake, dus alle prints uit de hele serie zitten daar in. Gelet op de tijd die het maken van een quilt met de hand mij kost, heb ik ingestemd met deze “opdracht”, op voorwaarde dat ik het met de machine mocht maken (wat natuurlijk geen probleem was)

Omdat de prints zo leuk en vrolijk zijn, heb ik ervoor gekozen om deze in de vorm van vierkanten tot een quilt te verwerken, zodat de prints duidelijk zichtbaar blijven. De vierkanten heb ik met cremekleurige effen stof met elkaar verbonden, met op de hoeken een effen bruin hoeksteentje (dezelfde stof als de buitenste rand)

Tussen de vierkanten met prints heb ik ook een aantal effen blokken geplaatst, waarop ik de letter A geappliceerd heb. Ik had namelijk door gekregen dat de baby een naam met een A zou krijgen. (toen de baby eenmaal geboren was, bleek dit Arwen te zijn)Applicaties ADe A van de applicatie heb ik later ook terug laten komen in het (machinale) quiltwerk in de buitenste rand.Gequilte AVoor de achterkant koos ik een lichtblauwe met bruine stippen stof van Kaffe Fassett.Kaffe Fassett stofEn als finishing touch natuurlijk een label er op…Label Arwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: