Vlindercirkel

Startdatum: 22 februari 2008

Einddatum: 20 juli 2008

Ontwerper: Tante’s Zolder

Vlindercirkel

Van de website Tante’s Zolder / My Aunt’s Attic heb ik in het verleden al eens 2 patroontjes gehaald om een biscornu te maken. Aangezien er heel veel mooie gratis patronen op de site te vinden zijn, heb ik hier nog een patroon uitgezocht welke ik mooi vond.
En dat is dit patroon geworden met de cirkel van vlinders. Er is ook nog een zelfde soort patroon te vinden, alleen zijn hierbij de vlinders vervangen door vleermuizen. Misschien dat ik die ook ooit nog eens ga maken.

Omdat er bij alle patronen geen kleuraanduidingen staan, is iedereen vrij om de te gebruiken kleuren te kiezen. Ik heb er dit keer voor gekozen om van kleur verlopend zijdegaren te gebruiken, namelijk de kleur Illawong van Dinky Dyes. Ik vond de kleurcombinatie van geel, rood en paars erg mooi en wel geschikt om vlinders mee te maken. Ik had echter maar 1 strengetje van deze kleur en dit bleek net niet genoeg te zijn voor dit patroon. Daarom moest ik nog een extra strengetje in Amerika bestellen, vandaar dat het wat langer geduurd heeft voordat dit patroon klaar was.
Als stof om op te borduren heb ik een heel licht groene Evenweave stof gekozen. De totale afmeting van het patroon is 89 bij 89 steken en wordt volledig in kruissteek uitgevoerd. Ik heb gewerkt met 2 draadjes zijde over 2 draden stof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: