Leah geboortewerk

Startdatum: 11 november 2006

Einddatum: 5 april 2007

Ontwerper: Dick Bruna / PAKO

Leah

Zodra ik hoorde dat vrienden Marja en Amos hun tweede kindje verwachtten, ben ik op zoek gegaan naar een geschikt borduurwerk voor het geboortewerk wat ik wilde maken. Aangezien de aanstaande ouders besloten hadden om de kamer in Nijntje stijl in te richten, was deze zoektocht voor mij niet zo heel erg moeilijk. Ik had op internet al diverse Nijntje patronen gezien en tijdens de Handwerken 2006 beurs in Den Bosch vond ik dit pakket van PAKO wat precies aan mijn wensen voldeed.

Het is een kompleet pakket en bestaat dus uit het patroon, een kleurenvoorbeeld, Aida borduurstof, een naald en afgemeten DMC garen. In totaal zitten er maar heel weinig kleuren in het patroon verwerkt, namelijk 7, maar dit zijn precies de zo karakteristieke kleuren van Nijntje en Dick Bruna.
Het patroon word gemaakt met uitsluitend volledige kruissteken en stiksteken met zwart langs de randen. Ik heb zelf echter 1 verandering hierin aangebracht. Tussen de letters van het alfabet (boven- en onderaan de afbeelding) hoort volgens het patroon een enkele rode kruissteek gemaakt te worden. Aangezien een enkele kruissteek maken, zonder mogelijkheid om dichtbij aan de achterkant de draad weg te werken, best lastig is en omdat aan de achterkant oversteken naar de volgende enkele kruissteek aan de voorkant zichtbaar is, heb ik ervoor gekozen om deze steken te vervangen door rode kraaltjes. Ik heb deze met wit garen bevestigd. Voordeel hiervan is, is dat ik de draad hiervan aan de achterkant over kon steken naar de volgende plek, zonder dat dit zichtbaar is aan de voorkant.

De naam en geboortedatum zijn makkelijk te maken, aangezien alle letters en cijfers al rondom het patroon staan, dus deze kun je hiervoor gebruiken. Wel even goed uitmeten of de naam niet te lang is: in dit geval paste niet de volledige doopnaam er op, maar heb ik voor alleen de roepnaam gekozen.
Daarna wassen, strijken en in laten lijsten in een bijpassende gele lijst en klaar! Al met al was het werk toch nog groter en meer werk dan ik verwacht had (vooral in de rand met kleine Nijntjes gaat nog aardig wat tijd zitten). Maar ik was toch ruim voor de bevalling en voor het eerste kraambezoek gereed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: