Winterelfje

Startdatum: 12 december 2004

Einddatum: 18 december 2004

Ontwerper: Borduurblad / David and Charles

Winterelfje

Het patroon van dit Winterelfje kwam ik tegen in het 5e nummer van het Borduurblad. Aangezien ik een liefhebber ben van engeltjes en elfen, heb ik besloten om deze te maken. Het patroon komt oorspronkelijk uit het boek “Cross Stitch Myth and Magic” van David and Charles. De tekst die bij dit patroon stond geeft mooi de sfeer weer die dit elfje oproept:

“’s Nachts, als de sneeuw nog vers en hagelwit op de grond ligt en wolken voor de maan schuiven, ziet het landschap er magisch uit. De lucht is ijl en het zwakke licht van de wintermaan geeft de sneeuw een magische violette schaduw. Terwijl je naar het landschap kijkt zie je een kleine beweging in de takken van de bomen en een ijspegel valt zomaar in duizenden stukjes uiteen. Ging daar nu echt iets voorbij of speelde het licht een spel met je? Maar nee, het was een winterelfje die in de koude maanden liefde en warmte brengt…”

Het patroon wordt gemaakt met hele, halve en stiksteken. Als stof heb ik gekozen voor: 27 Count Evenweave Lurex, kleur: white with silver lurex 118. Ik had deze stof ooit gekocht bij The Stitch Company op de KreaDoe, maar had er tot nu toe nog niets mee gedaan. Ik vond dit elfje hier echter wel mooi bij passen (op de scan schittert de lurex minder dan in het echt). Aangezien de stof zilveren lurex bevat, komt het oorspronkelijk voor de vleugels bedoelde garen (zilverkleurig metaaldraad) niet goed over. Ik heb hiervoor dan ook andere kleuren gebruikt, welke wel weer overeenkomen met de kleuren in het lijfje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: