Biscornu

Startdatum: 31 maart 2007

Einddatum: 3 april 2007

Ontwerper: eigen ontwerp / Tantes Zolder

Biscornu

Dit speldenkussen (oftewel een “biscornu” in het Frans) heb ik gemaakt als tussendoortje. Ik kwam de beide patronen (boven- en onderkant zijn verschillend) tegen op de site van Lilian Kok. Lilian heeft van een tante heel veel oude borduurpatronen ontvangen die zij weg wilde doen. Dit zijn voornamelijk met de hand getekende patronen, die Lilian met hulp van anderen momenteel aan het digitaliseren is. Er zitten erg mooie patronen bij, welke ik wellicht in de toekomst nog eens ergens voor kan gebruiken. De patronen zijn trouwens voor een ieder gratis te downloaden.

Ik vond het erg leuk om eens een biscornu te maken. Eerst heb ik de beide helften geborduurd, waarna ik deze losse stukken aan elkaar genaaid heb. Dit heb ik aan de randen gedaan, waarbij ik met elke steek een kraaltje aangebracht heb. Toen het kussentje bijna rondom genaaid was, heb ik het opgevuld met poppen- of kussenvulling, waarna ik het kussentje helemaal dichtgestikt heb. Tot slot heb ik de 2 knoopjes in het midden aangebracht.
Voor deze biscornu heb ik crèmekleurige evenweave stof gebruikt en als garen heb ik 2 kleuren DMC Color Variations (nummer 4050 en 4120) gebruikt. Omdat ik in de beide patronen wat bloemen/plantenmotieven herken, heb ik voor de rood- en groentinten gekozen. Dit van kleur verlopende garen vind ik altijd erg mooi en ik ben dan ook erg tevreden over het eindresultaat.
Op de volgende website vind je een uitgebreide beschrijving voor het maken van een biscornu: Biscornu Class – Finishing School

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: